"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Omarmen

Zo 11 december, 10:30-17:30 2022

In deze workshop dansen we met mededogen en hoe de essentie en pure energie van deze basisemotie ons kan helpen om alle kleuren en schakeringen van onze gevoelens en emoties te omarmen. Die energie van mededogen, wanneer in beweging, can dit laten ontluiken zonder moeite, zelfs met een zekere “goedertierenheid”. We zullen keer op keer door de 5Ritmes gaan, om hiermee te dansen. Mededogen ligt onder en omvat het hele bereik van onze emoties, net zoals de verstilling alle andere ritmes omvat en draagt, het is er de bron van. Mededogen, het is alles zoals het is, het moet niet anders zijn. Er zijn zovele aspecten en kleuren van mededogen, inclusief alle emoties in al hun schakeringen en energieën, verweefd, soms fijn en soms grover en dichter. Onderliggend zijn we OK, wat we ook voelen of nog tegen houden, we zijn menselijke wezens, net zoals anderen. Geliefd, onvoorwaardelijk geliefd, ongeacht onze gebreken of kwaliteiten. Aan het eind van de dag kunnen we gevoed worden door deze ervaringen verweven in ons wezen, en kan het iets zijn om op terug te vallen wanneer we terug in ons normale leven stappen. Ik voel dankbaarheid om deze reis met jou te maken en over hoe dit zich specifiek ontvouwt voor elk van ons.

In deze reeks van tien workshops verkennen we in beweging afwisselend het golf kader doorheen Aandacht (vloeiend), Duidelijkheid (staccato), Avontuur (chaos), Vrijheid (lyrisch), en Verbondenheid (verstilling), en de basisemoties van het hartslag kader, Wakker (bangheid), Rechtop (boosheid), Loslaten (bedroefdheid), Verlichting (blijheid), en Omarmen (betrokkenheid). In elke workshop gaan we dieper in op één ritme of basisemotie, terwijl we bewegen door hele golven. Nancy zal de hartslag workshops geven, en Edo de golf workshops.

De reeks is opgezet als een verbonden geheel, maar elke workshop staat ook op zichzelf, dus je mag vrij deelnemen aan één of meerdere workshops of aan allemaal.

Kenmerken