"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

Code rood

Nu in heel België code rood geldt voor sport en cultuur, gaan onze lessen voorlopig niet door, tot tenminste 1 april. We houden je op de hoogte wanneer ze terug mogen doorgaan.

Omgaan met het ongewisse in onzekere tijden

We leven tegenwoordig in onzekere tijden. Met de eerste en nu de tweede virusuitbraak, en de maatregelen die daarmee gepaard gaan. Het treft ons allemaal op een erg verschillende wijze, op ons werk, tijdens een vakantie, in onze relaties met onze naasten. In 5Ritmes termen kan je spreken van een periode van chaos. We zijn heel blij met de leringen die we al mochten ontvangen in de studie van dit ritme, en we kregen er nu nog enkele bij.

Op dit ogenblik is er dus ook opnieuw de mogelijkheid om 5Ritmes lessen te geven, mits we de nodige maatregelen in acht nemen. We kijken er naar uit om dit verder samen met jullie te verkennen. De eerste twee lessen in juni deden ons en de dansers deugd, en het smaakt naar meer, ook al is het anders dan ervoor. Een van de maatregelen is dat we jullie nu vragen om op voorhand in te schrijven, zodat we weten wie er komt, dat we jullie kunnen verwittigen in het geval de les onverwacht niet kan doorgaan, en voor mogelijke contactopsporing, indien nodig, achteraf. Meer informatie over de coronamaatregelen voor onze lessen vind je hier.  

We geven terug alle open lessen op zaterdagen, eenmaal per maand in Neeroeteren (meestal de eerste zaterdag) en tweemaal per maand in Diest. We hopen jullie te mogen verwelkomen, met alles wat jullie brengen.