"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

Corona onderbreking

De regeringsbeslissing van 12 mei laat ons toe om vanaf 9 juni terug lessen te organiseren, nog steeds met enkele beperkingen. We hebben onze agenda bijgewerkt en kijken er naar uit om terug met jullie te kunnen dansen!

Samen samen samen

Mijn lichaam begint al vanzelf meer te bewegen in de laatste maand, als het ware getrokken om terug samen te kunnen dansen. Mijn hart verwarmt wanneer ik vooruitkijk naar de mogelijkheid om jullie terug te kunnen ontmoeten. Mijn verstand maakt zich klaar om zich enerzijds voor te bereiden op de dansavond, en om zich anderzijds los te maken van alle verwachtingen om gewoon te kunnen ontvangen en inspelen op wat er dan zal gebeuren. Mijn zijn begint te tintelen in vele kleuren, al gestimuleerd door de creatieve inbreng van anderen. De verbinding met het Leven in mij veert op bij dit concrete vooruitzicht op samen zijn en uitwisseling.

Op dit ogenblik is er opnieuw de mogelijkheid om 5Ritmes lessen te geven, mits we de nodige maatregelen in acht nemen. We kijken er naar uit om dit verder samen met jullie te verkennen. Een van de maatregelen is dat we jullie nu vragen om op voorhand in te schrijven, zodat we weten wie er komt, en dat we jullie kunnen verwittigen in het geval de les onverwacht niet kan doorgaan. Meer informatie over de coronamaatregelen voor onze lessen vind je hier.  

We geven terug alle open lessen op zaterdagen, eenmaal per maand in Neeroeteren (meestal de vierde zaterdag) en tweemaal per maand in Diest. We hopen jullie te mogen verwelkomen, met alles wat jullie brengen.