"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

Toelating om te verkennen

Eind maart hebben we in Leuven bij onze collega Silvija, uit Kroatië, gedanst in een weekend workshop met de naam ‘Permission’, in het Nederlands ‘Toelating’. Als ik er nu aan terugdenk dan is ‘toelating’ een kernwoord in mijn beoefening van de vijf ritmen. Elke keer ik dans geef ik mezelf de toelating om (in mijn lichaam) te zijn, om te voelen en ervaren, om te mogen anderen ontmoeten, om me te mogen verbinden wanneer ik die uitnodiging voel, om te mogen genieten van het leven, in beweging. Ik voel me vervuld van het leven, vrij door die toelating om te experimenteren, om me te laten verrassen door wat ontstaat in mij of tussen mij en een ander, en vele anderen.

Als je graag eens proeft van wat ‘toelating’ jou kan brengen, dan nodigen we je van harte uit om de vijf ritmen te beoefenen, of het nu in een losse les is, een vaste reeks, of een dagworkshop (een volgende op zaterdag 1 juni). Je hebt de toelating om daarin je eigen tempo en je eigen maat te vinden. Wij beoefenen het graag wekelijks, en we kunnen je dat ook ten zeerste aanraden, maar tast gerust af welk tempo bij jou past.

Aanraders

In mei geeft Edo de les in Fitopia.

En Nancy geeft op 1 juni de workshop "Ruimte en fascinatie" in Neeroeteren.