"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

De 5 ritmen in het dagelijkse leven

In drukke dagen op mijn werk merk ik (Edo) op hoezeer mijn beoefening van de 5R mij daar ondersteunt, hoe het me recht houdt, me soepel laat inspelen op omstandigheden, mij mijn vrijheid laat vinden, en me verpozing geeft. Ik gebruik de vloeiende kwaliteit in mij om te blijven voelen wat in me omgaat, om af te tasten welke de volgende taak is die mijn aandacht vraagt. Ik hanteer mijn staccato energie om mijn keuzen te maken en die klaar en duidelijk te communiceren aan mijn collega’s. Ik laat me leiden door mijn intuïtie wanneer de veelheid van gelijktijdige vragen me overvalt. Ik kan genieten van de deugd van samenwerking aan een taak met een gemotiveerde collega, en voor hem tijd maken. Ik kan op de weg naar huis stil staan bij de rozenpracht in de nabije straten en mijn verbinding met het leven in al zijn vormen voelen.

Ons voorjaar zit er inmiddels bijna op, en we kijken dankbaar terug naar de lentereeks, en de workshop van 1 juni. Er zijn nog twee open lessen voor een wat langere zomeronderbreking, en we hervatten terug met onze lessen vanaf midden augustus. In het najaar kan je opnieuw deelnemen aan een vaste reeks en waarschijnlijk ook een workshop.

Aanraders

In augustus geeft Nancy de les in Fitopia (in juli is er daar geen les).

En Jonathan Horan geeft de weekend workshop "Journey into Trance" op 19-21 juli in Brugge.