"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

Corona

De regeringsbeslissing van 12 mei laat ons toe om vanaf 9 juni terug lessen te organiseren, nog steeds met enkele beperkingen. Een van de maatregelen is dat we jullie nu vragen om op voorhand in te schrijven, zodat we weten wie er komt, en dat we jullie kunnen verwittigen in het geval de les onverwacht niet kan doorgaan. Meer informatie over de coronamaatregelen voor onze lessen vind je hier.

Verder Ontluiken

Na de lange ontbering tijdens de coronaperiode hebben wij enkele weken geleden voor het eerst terug kunnen deelnemen aan niet één maar zelfs twee internationale workshops. We zijn eind juli gaan dansen bij Jonathan Horan (zoon en naaste medewerker van Gabrielle Roth, die ons de 5R geschonken heeft) die op uitnodiging van onze collega’s Jan en Annette, in zuid-Denemarken de workshops ‘heartbeat’ en ‘cycles’ heeft gegeven.

Het deed me (Edo) deugd om mijn beweging terug te mogen laten ontluiken, luisterend naar wat mijn lichaam nodig had. Ik heb genoten van het workshop ritme, een cadans die ik twee jaar gemist had. Ik ben het avontuur aangegaan, op reis met een COVID certificaat, naar een land waar de regels al iets soepeler zijn dan hier in België. Ik heb me verwarmd aan de vele verrijkende, verrassende en uitbundige dansen en uitwisselingen met gelijkgestemde zielen. Ik voel me vervuld en dankbaar na een rustige en ontspannen tijd in een omgeving en met een praktijk die me dierbaar zijn.

We geven terug alle open lessen op zaterdagen, eenmaal per maand in Neeroeteren (meestal de vierde zaterdag) en tweemaal per maand in Diest. We hopen jullie te mogen verwelkomen, met alles wat jullie brengen.