"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarmee wij, Nancy en Edo, onze passie voor de 5Ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder deze beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen.

De 5Ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, hier ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

2024

Wij wensen je een jaar waarin je meer wakker mag zijn voor wat er in je leven gebeurt, met aandacht voor wat je beroert. Waarin je meer rechtop mag komen, en met duidelijkheid kan uitdrukken waarvoor je staat. Waarin je meer mag loslaten wat je niet langer nodig hebt, en nieuwe avonturen kan aangaan. Waarin je opluchting mag vinden wanneer je jouw vrijheid meer kan beoefenen. En waarin je meer mag omarmen wat er is, en jij je dieper kan verbinden met jezelf, anderen en deze wereld.

Onze 5Ritmen workshops

Nancy en ik voelden in 2021 dat we een stap verder wilden gaan met het lesgeven over ons lichaam en ons hart. Sinds 2022 bieden we jaarlijks een verzameling van 10 zondagen in Diest aan waarin we zowel het golf kader (= leren van de ritmen) als het hartslag kader (= opbouwend werken met emoties) zullen verkennen in meer detail, telkens gedurende een dag. Naast de kortere avondlessen krijg je dus ook maandelijks de kans om ook eens een langer bad te nemen in de 5Ritmes. Deze verzameling is opgezet als een verbonden geheel, maar je mag gerust aan een of meerdere workshops afzonderlijk deelnemen.

Workshops samen met PRH

Ook dit jaar staat de unieke samenwerking tussen de 5Ritmes en PRH Vlaanderen (waar we ook beiden medewerker zijn) gepland, deze keer tijdens de periode van 10-14 april met de twee workshops "Vanuit beweging mijn innerlijke kracht ontdekken" (met Edo en Alex Sarlet) en "Vanuit beweging vrijer worden in mijn levensdynamiek" (met Nancy en Annick Jossa), in Erwetegem (bij Zottegem). Gedurende vijf dagen eerst bewegen met de 5Ritmen, en daarna schrijvend verder verkennen wat we gewaar worden, en dan mogelijk delen volgens de methode van PRH, heeft veel groei opgeleverd voor onze deelnemers.