"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Welkom op de webstek van Ontluikende Beweging, de vzw waarin wij, Nancy en Edo, onze passie voor de vijf ritmen laten stromen. Wij kunnen ons geen leven zonder die beoefening meer voorstellen, en we nemen je graag mee in beweging, zodat je zelf mag ervaren wat het in jouw leven kan brengen. Neem gerust (regelmatig) een kijkje op deze webstek, en aarzel niet om je lichaam te laten proeven van een van onze lessen, en ons te laten weten wat je er ervaren of ontdekt hebt.

De vijf ritmen is een internationale beweging gestart door Gabrielle Roth, een Amerikaanse vrouw die gepassioneerd was door dans en hoe beweging ons kan vrijmaken. Wij hebben een twintigtal collega's in België, en honderden verspreid over de hele wereld. Daarom hebben we gekozen om naast onze eigen activiteiten, op deze webstek ook een selectie van activiteiten van onze (inter)nationale collega's op te nemen, als een bloemlezing van wat er zoal beschikbaar is. Je vindt er ook verwijzingen naar de Belgische en internationale agenda's.

Ontluikende beweging

Na drie maanden van verplichte rust kunnen onze activiteiten terug mondjesmaat hervatten. We mogen terug lijfelijk samen bewegen, al is het nog met tal van beperkingen. We weten niet wat de voorbije periode je gebracht heeft, je mogelijk afgenomen heeft, of hoe je die hebt ervaren. We weten wel dat we bereid zijn om je helemaal terug te ontvangen, met alles wat er vandaag is, en met wat er nog doorwerkt. We geven je graag opnieuw de kans om je beweging terug te laten ontluiken bij ons met de 5Ritmen.

Een kans om geleidelijk aan meer in contact te komen met wat er in ons omgaat, met wat er in ons beweegt. Een kans om dat meer duidelijk vorm te geven, uit te drukken, vanuit onze innerlijke realiteit. Een kans om die ervaring dieper te verkennen, om op zoek te gaan naar onze waarheid in deze periode. Een kans om misschien vruchten te plukken van wat we geleerd hebben en nog leren. Een kans om ons te verbinden met elkaar en met onze diepmenselijke waarden.

We geven een eerste les deze vrijdag 19 juni in Diest, de volgende is gepland op 26 juni. Vooraf inschrijven is verplicht, graag via e-mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Het aantal deelnemers is beperkt, en je krijgt meer details in de inschrijvingsbevestiging. Spijtig genoeg hebben we de zomercursussen moeten verdagen die we samen met PRH in juli gepland hadden, maar we zijn bezig met het vastleggen van nieuwe data voor volgend jaar.

Aanraders

De unieke samenwerking tussen de 5 ritmen en PRH is verdaagd naar volgend jaar, met een zomerweek met de workshops "Vanuit beweging mijn innerlijke kracht ontdekken" (open voor mensen met of zonder ervaring met PRH) en "Vanuit beweging vrijer worden in mijn levensdynamiek" (voor mensen die minstens een vijfdaagse cursus bij PRH hebben gevolgd). Je kan deze workshops ook volgen als eerste kennismaking met de vijf ritmen.