"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Loslaten

Zo 14 mei, 10:30-17:30 2023

In deze workshop dansen we met verdriet en hoe de essentie en pure energie van deze basisemotie ons vriendelijk kan helpen om voort te gaan en los te laten wat klaar is om los gelaten te worden. Dan kunnen we tijd nemen om zachtjes aan stappen te zetten in de ruimte die zich zo geopend heeft, en om met frisse ogen te kijken naar wat er overblijft. Het loslaten van verdriet kan een fijnheid en gevoeligheid brengen, een tedere warmte, een nederig vertrouwen om hoe dit klaar is om nu te gebeuren. Eens we geproefd hebben van het loslaten met die pure verdriet energie, en we voelen dat dit toegelaten en mogelijk is, dan kunnen we vaak meer vertrouwen in onszelf voelen groeien over los laten, een vertrouwen dat alle cellen van ons lichaam doorweekt. Tijd en ruimte te geven hieraan, terwijl we steeds blijven dansen door de 5Ritmes kan leiden tot meer vertrouwen en een zachtere openheid. We kunnen dan duidelijker zien waar we aan vast houden en wat we laten gaan, wat voelt als een echte stevige juistheid. Ik ben helemaal klaar om ons in deze reis te begeleiden, zodat we de stappen kunnen zetten, op maat en volgens het tempo van elk van ons, en ik kijk er naar uit om je daarin te verwelkomen.

In deze reeks van tien workshops verkennen we in beweging afwisselend het golf kader doorheen Aandacht (vloeiend), Duidelijkheid (staccato), Avontuur (chaos), Vrijheid (lyrisch), en Verbondenheid (verstilling), en de basisemoties van het hartslag kader, Wakker (bangheid), Rechtop (boosheid), Loslaten (bedroefdheid), Verlichting (blijheid), en Omarmen (betrokkenheid). In elke workshop gaan we dieper in op één ritme of basisemotie, terwijl we bewegen door hele golven. Nancy zal de hartslag workshops geven, en Edo de golf workshops.

De reeks is opgezet als een verbonden geheel, maar elke workshop staat ook op zichzelf, dus je mag vrij deelnemen aan één of meerdere workshops of aan allemaal.

Kenmerken