"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Wakker

Zo 13 februari, 10:30-17:30 2022

In deze workshop dansen we met ons bang zijn en hoe de essentie en pure energie van deze basisemotie onze bondgenoot kan zijn om meer wakker te worden. Daardoor zijn we opmerkzaam in situaties waar dat nodig is, en kunnen we bewegen met wat er in ons omgaat, om duidelijker aan te voelen welke actie geschikt is om nu uit te voeren. Die pure energie van angst die ons wakker maakt om te doen wat nodig is, is echter niet altijd beschikbaar. Het kan zijn dat we, vooraleer we er toegang toe krijgen, eerst de angst meer moeten laten bewegen en doorwerken, angst die misschien werd ingehouden, bevroren, vervormd, of slecht gericht voor welke redenen dan ook. Natuurlijk blijven we de 5Ritmes dansen bij dit alles. Tegen het einde van de dag kunnen we momenten voelen waar we meer in onze eigen kracht vertoeven, en waar we meer genieten van onze levendigheid. Ik kijk uit naar deze dag die een belofte van rijkdom en verrassing in zich draagt.

In deze reeks van tien workshops verkennen we in beweging afwisselend het golf kader doorheen Aandacht (vloeiend), Duidelijkheid (staccato), Avontuur (chaos), Vrijheid (lyrisch), en Verbondenheid (verstilling), en de basisemoties van het hartslag kader, Wakker (bangheid), Rechtop (boosheid), Loslaten (bedroefdheid), Verlichting (blijheid), en Omarmen (betrokkenheid). In elke workshop gaan we dieper in op één ritme of basisemotie, terwijl we bewegen door hele golven. Nancy zal de hartslag workshops geven, en Edo de golf workshops.

De reeks is opgezet als een verbonden geheel, maar elke workshop staat ook op zichzelf, dus je mag vrij deelnemen aan één of meerdere workshops of aan allemaal.

Kenmerken