"Als je de mens in beweging brengt, zal die zichzelf helen." Gabrielle Roth

Verlichting

Zo 23 oktober, 10:30-17:30 2022

In deze workshop dansen we met geaarde vreugde en hoe de essentie en pure energie van deze basisemotie ons kan helpen om de verlichting/opluchting te ervaren en er van te genieten, wanneer we onze emoties tijd en ruimte hebben gegeven om te bewegen op hun manier en tempo, niet meer en niet minder. Om echt ja te zeggen en die vreugde te verwelkomen wanneer ze opduikt in korte momenten, of langere warme en gelukzalige perioden, door ons hele lichaam. En soms is er een onderstroom van vreugde die doorgaat, waar alles soepel in beweging blijft, en in het moment en in de realiteit op gaat, nu en hier. De verlichting door ons hele lichaam, wanneer er minder spanning is, geslotenheid, of in de knoop zitten van emoties die niet werden toegelaten of aanvaard. Het mogelijk onverwachte plezier om te mogen vieren op een mooie belichaamde manier, en met dankbaarheid. We zullen door onze 5Ritmes praktijk gaan, iedere keer opnieuw, om hiermee te dansen, en daarbij zoveel als mogelijk toe te laten wat er in ons leeft. Ja, echt genieten van die vreugde, met voldoening, zonder twijfel of vragen. Aan het einde van de dag kan dat gevoel van geaarde verlichting, en mogelijk gelukzaligheid misschien zelfs een vanzelfsprekendheid zijn geworden, een normaal deel van ons leven, gevoeld in ons lichaam, tot in onze tenen. Ik kijk er naar uit om het verloop van deze reis met jou te volgen.

In deze reeks van tien workshops verkennen we in beweging afwisselend het golf kader doorheen Aandacht (vloeiend), Duidelijkheid (staccato), Avontuur (chaos), Vrijheid (lyrisch), en Verbondenheid (verstilling), en de basisemoties van het hartslag kader, Wakker (bangheid), Rechtop (boosheid), Loslaten (bedroefdheid), Verlichting (blijheid), en Omarmen (betrokkenheid). In elke workshop gaan we dieper in op één ritme of basisemotie, terwijl we bewegen door hele golven. Nancy zal de hartslag workshops geven, en Edo de golf workshops.

De reeks is opgezet als een verbonden geheel, maar elke workshop staat ook op zichzelf, dus je mag vrij deelnemen aan één of meerdere workshops of aan allemaal.

Kenmerken